Snowboarden en skiën wordt steeds populairder. Toch brengt wintersport ook wel wat gevaren met zich mee. Veel mensen denken dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Toch blijkt dit niet altijd zo te zijn. Wij vertellen je in dit artikel de 3 meestvoorkomende misverstanden die mensen hebben over de wintersportverzekering.

Dekking skiën en snowboarden

Veel mensen denken dat ze na het afsluiten van een dekking voor skiën en snowboarden overal voor verzekerd zijn. Dus ook voor diefstal van hun ski’s of snowboard, medische kosten op wintersport en ongevallen. Dit is dus niet zo! Deze “wintersportdekking” geldt alleen als een soort upgrade van je andere reis- en annuleringsverzekeringen. Je verzekert met deze dekking alleen het extra risico dat je loopt op wintersport vakantie. De wintersportdekking zorgt er voor dat je standaard dekkingen ook nog gelden als je aan het skiën of snowboarden bent. Wil je dat ongelukken die tijdens het skiën of snowboarden plaatsvinden, diefstal of beschadiging van je spullen ook vergoed worden? Dan moet je naast de dekking voor skiën en snowboarden dus ook de dekkingen voor geneeskundige kosten en bagage aanzetten. Alleen als je deze dekkingen hebt, krijg je je medische kosten en spullen vergoed.

Helikopters, bananen en gipsvluchten

Vaak vergoedt een zorgverzekering de geneeskundige kosten na een ongeval op de piste gedeeltelijk. Toch betekent dit niet automatisch dat de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht ook altijd door de zorgverzekeraar worden vergoed. Het zelfde geldt voor kosten van een genoodzaakt langer verblijf. De rekening voor opsporing, redding en berging kun je ook niet bij je zorgverzekeraar claimen. Zulke kosten kunnen behoorlijk oplopen, dus het is belangrijk dat je van tevoren goed weet welke kosten wél en vooral welke kosten niet door je verzekering gedekt worden.

Off-piste daredevil

De echte daredevils onder de wintersporters genieten pas echt als ze met volle snelheid door de verse sneeuw glijden, oftewel off-piste skiën of snowboarden. Bij sommige verzekeraars wordt off-piste gewoon meeverzekerd, mits het verantwoord blijft. Ben je van plan ben om tijdens de wintersport off-piste te gaan? Dan is het wel belangrijk dat je van tevoren even checkt of jouw verzekering off-piste skiën en snowboarden ook dekt. Houdt wel in gedachte dat off-piste skiën of snowboarden gevolgen voor je verzekering met zich mee kunnen brengen. Vooral wanneer je een verbod op en rond de piste negeert, of als je gaat skiën of snowboarden in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven, kan dit gevolgen voor je verzekering hebben.

Checklist:

Check voordat je op wintersport gaat of je gehuurde ski- of snowboard uitrusting meeverzekerd wordt. Controleer ook of je dure wintersportuitrusting is meeverzekerd , misschien moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Controleer tot slot ook je annuleringsverzekering. Het kan namelijk zo zijn dat deze de kosten van ongebruikte skilessen, liftpassen en je gehuurde uitrusting vergoedt, als je hier geen gebruik meer van kan maken na een ongeval.

Ben je benieuwd geworden of jouw verzekering wel wintersport-proof is? Neem gerust contact op of maak een afspraak en kom langs bij onze vestiging bij jou in de buurt.

Bron: Wintersport Canada Amerika