Om goede werknemers vast te houden of aan te trekken, bied je uiteraard goede primaire arbeidsvoorwaarden zoals een passend salaris, vakantiegeld, vakantiedagen en reisvergoeding. Daarnaast biedt een goed werkgever ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een auto, telefoon of laptop van de zaak, gratis lunch of fruit of korting op een abonnement bij een fitnesscentrum.
Ook op verzekeringsgebied kun je extra’s bieden zoals een collectieve zorgverzekering of een pensioenregeling. Maar goed werkgeverschap is ook het goed zorgen voor je mensen op de werkvloer. Op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim en aansprakelijkheid zijn er een aantal verzekeringen die je zeker niet moet vergeten.
-
Collectieve zorgverzekering
Naast de reguliere basisverzekering die voor iedereen gelijk is, is het mogelijk om de aanvullende verzekering specifiek af te stemmen op de risico’s die spelen in jouw branche. Denk bijvoorbeeld aan extra fysiobehandelingen als je medewerkers zwaar lichamelijk werk verrichten, of specifieke preventiemaatregelen die je medewerkers gezond houden. Overigens wordt de korting op de basisverzekering tot aan 2023 afgebouwd. Het verschil kun je dus maken met de aanvullende verzekering.
-
Collectieve ongevallenverzekering
Raakt een werknemer invalide door een bedrijfsongeval of komt hij zelfs te overlijden, dan keert deze verzekering een bepaald bedrag uit. De mate van invaliditeit bepaalt het uit te keren bedrag. Deze verzekering komt in cao’s steeds vaker terug als een verplichting van de werkgever om het goed te regelen. Goed om te weten is, dat geregistreerde bezoekers zijn meeverzekerd.
-
Pensioenvoorziening
Een goede pensioenvoorziening is een ingewikkeld product, maar van grote meerwaarde voor je medewerkers. En dat is niet alleen voor de medewerker zelf bij pensionering maar zeker ook voor de nabestaanden mocht je medewerker vóór het pensioen komen te overlijden. Laat je dus goed adviseren over een gepaste pensioenregeling voor je medewerkers.
-
Collectieve WGA-hiaatverzekering
Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt, bestaat het inkomen uit een WIA-uitkering van de overheid. Dit is doorgaans een stuk lager dan het reguliere inkomen. Deze verzekering biedt de werknemer een aanvulling op het inkomen. Deze regeling gaat in na 2 jaar ziekte en is dus voor langdurige arbeidsongeschiktheid. De uitkering kán duren tot aan de AOW-uitkering. Als je werknemer op een jonge leeftijd arbeidsongeschikt raakt, is er dus een flink gat om op te vullen.
Uitgebreid advies over werknemersverzekeringen
Zorg je goed voor je medewerkers, dan zorg je ook voor een gezonde onderneming. Wil jij ook goed voor je medewerkers zorgen? Met de juiste regelingen op het gebied van verzuim en inkomen ben je al een heel eind op weg. Neem voor uitgebreid advies contact op met de zakelijk of pensioenadviseur bij jou in de buurt. Onze oplossingen helpen je vooruit.