Warme en benauwde zomerdagen eindigen geregeld met een pittige onweersbui. Vaak is het alleen buiten te horen, maar wát moet je nu doen als de bliksem echt een keer inslaat? Ben je wel verzekerd tegen bliksemschade?
Wanneer is er sprake van bliksemschade?
Wanneer de bliksem op je huis of in de omgeving inslaat kan dit tot flinke schade leiden. Dit kan zijn in de vorm van brand, doorgescheurde muren of er kan schade aan elektrische apparaten ontstaan. Ook kan het zo zijn dat er schade aan jouw auto of motor ontstaat als gevolg van de inslag.
In huis
Het is belangrijk om bliksemschade in huis zoveel mogelijk te beperken. Het kan handig zijn om kapotte apparaten te bewaren voor het geval dat de verzekeraar hier naar vraagt om de schade beter in te kunnen schatten.
In de auto
Wat moet je doen als de bliksem inslaat terwijl je in de auto zit? Allereerst is het belangrijk om een kwartier in de auto te blijven zitten. Pas na dit kwartier is het veilig om uit te stappen. Auto’s zijn gelukkig goed bestand tegen blikseminslag.
Verzekering
Bliksemschade valt doorgaans onder de inboedel- en opstalverzekering. Hieronder valt schade aan uw spullen, dus ook de elektrische apparaten. Schade aan jouw woning valt onder de opstalverzekering. Afhankelijk van jouw autoverzekering, is ook je voertuig tot op zekere hoogte verzekerd tegen bliksemschade. Houd echter wel rekening met de polisvoorwaarden.
Schade? Neem contact op met jouw Veldsink schadeadviseur
Wat er ook is gebeurd, breng ons op de hoogte van de geleden schade zodat wij je kunnen helpen bij het indienen van een schadeclaim. Bij vragen kan je altijd contact opnemen of een afspraak maken met een van onze Veldsink schadeadviseurs.
Bron: Finfin van adfiz